Преглед: Play Sonos: 1 безжичен високоговорител

Голям звук в малък пакет.

Отказ от отговорност: Хората в Sonos много любезно предоставиха игра: 1 за този преглед. Както обикновено, мненията са мои собствени.

Както обсъждахме наскоро, живеем във време, когато има безброй начини да слушате любимата си музика. На пазар, претъпкан с десетки марки и технологии, е лесно да се изгубите в море от възможности.

Системата Sonos ми се открои от известно време поради две убедителни обещания: скална стабилност и синхронизация сред говорителите. Ако сте използвали други безжични високоговорители, знаете, че тези функции са нещо като белия кит на аудио индустрията. Поради тази причина исках да разгледам по -отблизо Сонос. Ще започнем днес с техния продукт за входно ниво, The Play: 1.

Какво твърди, че прави?

The Sonos Play: 1 е компактен монотонен високоговорител, който твърди, че свири вашата любима музика безжично от десетки налични източници. Той се насочва към репутацията на Sonos за вярно възпроизвеждане на аудио, синхронизация с други продукти на Sonos и възпроизвеждане на аудио, които не пауза или отпадане поради безжични смущения.

Всичко, от което се изисква от вас, е изход за стена, WiFi връзка и придружително приложение на вашия смарт телефон или компютър.

Спецификации:

Два цифрови усилватели от клас D

Един пищял

Един 3,5 ″ среден набит

Поддържа WiFi/Ethernet

Двойки с други високоговорители Sonos

Устойчива на влажност

6.36 x 4.69 x 4.69 (IN)

4.8 lbs

Дали бебето на линията Sonos живее до фамилното име? Прочетете, за да разберете.

Погледнете и усещайте

Играта: 1 се чувства като компактен безжичен високоговорител, който е дестилиран до най -чистата си форма. Компактната форма и елегантните линии се адаптират добре към почти всяка обстановка, което е добре дошло отклонение от някои от нейните Bluetooth конкуренти, които приличат на експонати от музей на съвременното изкуство.

Той има уверена тежест към него и призрачно дъно, което го закотви добре до всяко място. Освен контрола за възпроизвеждане/пауза и силата на звука, цялата друга функционалност е присвоена на красиво придружително приложение, което се използва за конфигуриране, актуализиране и изпращане на музика на високоговорителя. Отначало не ми хареса идеята да бъда заключен до едно приложение, но екипът на Sonos свърши отлична работа в техния софтуер. Това е интуитивно и добре обмислено.

Производителност и потребителско изживяване

Настройвам
Преди да стигнем до качеството на звука, нека поговорим за настройката. Просто включвате високоговорителя, изчакайте няколко индикаторни светлини и следвайте инструкциите в приложението, за да свържете високоговорителя към вашата безжична мрежа. Целият процес ми отне около 3 минути, включително изтеглянето на актуализация на софтуера за самия високоговорител.

След това е просто въпрос на добавяне на любимите си музикални услуги към приложението Sonos и сте готови да започнете да слушате. Отне само няколко секунди, за да се настрои Spotify (имам премиум акаунт там), а приложението Sonos се изтегли във всички мои звездни песни, плейлисти и други. Единственият разочароващ пропуск е липсата на радио Spotify, въпреки че съм сигурен, че това може да се добави в бъдеща актуализация на софтуера.

Забележка: Сблъсках се с странен проблем при първоначалната настройка, при която приложението отказа да покаже някоя от наличните музикални услуги. Всичко, което беше необходимо, беше бързо обаждане за поддръжка на Sonos и рестартиране на високоговорители, за да го оправите. Поддръжката им на клиенти беше изключително полезна и аз никога повече не съм срещал грешката.

Качество на звука
Честно казано, аз съм малко мистифициран от това как такъв невероятен звук идва от този малък малък цилиндър, особено с такъв динамичен обхват. Поставих го през крачките с няколко от любимите ми песни от различни жанрове:

Отец Джон Мисти – Нанси отсега нататък

Голяма черна делта – страна на пътя

Джак Уайт – стъпка с висока топка

Radiohead – Странни риби/Арпеджи

Вероятно най-шокиращият атрибут на високоговорителя е неговият нисък клас отговор, което е изненадващо стабилно за своя форм-фактор; Това, което представлява изкривен тътен при сравними Bluetooth високоговорители, е изненадващо нюансирано от играта: 1. Също толкова впечатляващо е реакцията на средния обхват, която е само леко кална в гъсто слоести парчета като Radiohead Track по-горе. Тази лека кална никога не пресича линията в изкривяване, въпреки че … само осъзнаването, че слушате страхотна песен на (много способен) малък говорител.

Ако използвате играта: 1 в по -малко пространство като кухня или баня (вероятно сценарии в съзнанието ми), ще бъдете взривени. Това е прекрасен малък музикален спътник.

Други характеристики
Отличното му безжично възпроизвеждане вече оправдава играта: 1 разумна цена, но забавлението не спира дотук. Всички високоговорители Sonos имат способността магически да се синхронизират помежду си, за да осигурят безпроблемно възпроизвеждане на музика в цялата къща или в този случай да обединят усилията си с друга игра: 1, за да образуват стерео двойка. Това е видът на характеристиката, която никога не бих очаквал да работя правилно (или надеждно), но с удоволствие съобщавам, че тя работи безупречно. Всичко, което е необходимо, е няколко крана в приложението, за да излъчите незабавно мелодиите си на една, няколко или всички продукти на Sonos в целия ви дом.Тествах тази функционалност (и се опитвах да я разбия!), Заедно с пиеса: 3 и игра: 5, и просто съм изумен от това колко добре работи. Обзалагам се, че също така ще се сдвои гладко с Playbar Sonos (прегледано тук), което звучи невероятно с допълнителен високоговорител. Това е нещо, което определено не можете да постигнете с AirPlay. Това е нещо, което определено не можете да постигнете с AirPlay.

По подобен начин архитектурата на Sonos ви позволява да излъчвате различни мелодии на различни високоговорители едновременно. В събота си взривих малко Джак Уайт в хола/кухнята, докато Лорън се люлееше на малко ал горе.

И накрая, готина бележка под линия, която открих в пиесата: 1 е, че е проектиран да бъде устойчив на влажност, нещо, което го прави идеално подходящ за място като основната баня, където друга електроника ще се поддаде на влажна среда. Очевидно е, че всеки аспект на малкия говорител на убиеца е изключително добре обмислен.

Интеграция с други платформи

Въпреки че сте ограничени до софтуера Sonos App/Sonos Controller за възпроизвеждане на аудио, хората от Sonos са култивирали партньорства с почти всеки доставчик на музика, който бихте могли да поискате директно в рамките на техния софтуер. Те поддържат всички поточни тежки тежести като Spotify, Rdio, Google Now Music, Amazon и много други. Има няколко пропуски като Itunes Radio, но изглежда, че те са резултат от затворения характер на тези платформи.

Освен това, Sonos може да се свърже с локални музикални архиви на вашите компютри или мрежово достъпно устройство за съхранение с поддръжка за всеки популярен аудио формат.

Това е малко по -малко, че е ограничен само до софтуера Sonos само за контрол, особено когато сте свикнали с работен процес, който е толкова безпроблемен, колкото AirPlay. Аз обаче търгувам незначително неудобство за надеждността на Sonos всеки ден от седмицата.

Изграждане на качество и надеждност

Както споменах по -горе, ораторът има удовлетворяващ се с чисти линии; Очевидно е проектиран с много грижи. Дори оскъдните бутони в горната част са прецизни и имат първокласно усещане.

Най-голямата тема, която трябва да се обсъди в този раздел на прегледа, е надеждността на скалата, която Sonos е легендарна за … тези говорители абсолютно доставят. Със или без (сега незадължителен) аксесоар за мост Sonos, за мен беше невъзможно да накарам тези високоговорители да прескачат ритъм. Това е още по -впечатляващо, като се има предвид фактът, че ги тествам в дом с 25+ устройства, свързани с евтин рутер, който често привежда моя ефир, настроен на коленете му. Гледах Netflix, дадох на малко дете и дори включих микровълновата (8 фута от високоговорителя) и нищо не можеше да избие Сонос.

Всички приветстват надеждността на краля на безжичната.

Достъпност

Играта: 1 продава на дребно само за 199 долара, което е почти нецензурна стойност в сегмента му. Освен ако не се нуждаете от решение, което работи с батерията или абсолютно се нуждаете от AirPlay/Bluetooth, не мога да си представя по -добър малък високоговорител.