Посочът на The Wise Home: януари 2015 г.

, ако изобщо се съобразите с House Tech, най -вероятно сте ударили огромните технологични сайтове тази седмица, за да се съобразите с всички лудост, които излизат от годишния потребител Електронично шоу (CES). Подобно на миналите години, CES 2015 е шумен лабиринт на съобщенията на продуктите, ранните демонстрации, както и презентациите на Vision от няколко от най -значимите имена в играта.

CES е завладяващ да се гледа всяка година, тъй като фокусът изглежда се люлее от една гореща нова класификация на продукта към следващата. През 2009 г. 3D Innovation беше популярен, тъй като Джеймс Камерън примамва света обратно в театрите, за да разгледа посредствен филм с някои убийствени нови ефекти. Последните няколко години бяха свързани с носимите, както и VR, тъй като всеки прави най -доброто, за да победи Apple на удара. 2015 г., въпреки че ми беше особено завладяваща поради огромния фокус върху „Интернет на нещата“ (IoT).

Защо толкова интересно? Въпреки ужасното име (сериозно, можем да направим по -добре, интернет), IoT е група от технологии, които наистина имат къде да отидат. 3D беше тенденция да опитате, както и да предлагате телевизори във време, в което нямаше отлична причина за надграждане. VR, както и няколко от носещите неща, създадени през последните няколко години, все още са или изпарящи се или иновации с изключително ограничена привлекателност.

Вярвам, че IoT има бъдещата да бъде различна. Това е сблъсъкът на изобилни нови сензори, падащи цени, както и иновативни умове. Това ни отвежда на място, където е евтино, както и полезно за почти всеки вид продукт, който да взаимодейства с джаджите, както и със света около него. Увеличаването на вездесъщата информация от мрежата беше разрушително. Увеличаването на вездесъщата изчислителна мощност, както и разбирането в смартфона беше разрушително. Вярвам, че увеличаването на вездесъщата комуникация, както и разширяемостта от IoT ще бъде също толкова въздействащо.

И така, къде влиза в игра Wise House? Най -вероятно е една от първите детски площадки за IoT. Мъдрите термостати, както и крушките, се превърнаха в елементи на по -големи системи, които предлагат по -висока перспектива, когато се използват заедно. Контролирането на светлините ви с телефона ви е готино. Наследването на вашия термостат взаимодейства с електрическата мрежа, както и промените интензивността на осветяването (в стъпка с настоящите цени на енергията) е трансформативна.

Ние сме точно на върха на някои невероятни технологии относно дома, както и както вече казах, той все още е наличен Wild West, когато се отнася до продуктите, както и стандартите. Пазарът е на път да бъде (или вече е) наводнен с мъдри луковици, мъдри термостати, WiFi камери, сензорни клъстери, както и много други. Честно казано, най -вероятно сме на пет години от това да имаме зрели продукти, както и системи, които работят перфектно, както и да играем добре заедно. Мотивиран съм от истината, че много от огромните играчи изглеждат посветени на отворени изисквания, както и на оперативната съвместимост, но съм затрупан от броя на хъбовете, както и от системи, които се появяват всеки ден. Винаги изглежда, че обществеността в Big няма да обхваща нови технологии, докато не се появят няколко доминиращи, уважавани платформи (не забравяйте точно как е бил развълнуван пазарът на телефона преди Apple, както и Google да поеме?).

Независимо от това, е отличен момент да развиете мъдър дом. Разходите намаляват, интеграцията нараства, както и инерцията е налице … просто не очаквайте решенията за закупуване да се окажат по -прости през следващите 12 месеца.